NOVÝ WEB ZDE


Zpět na úvodZpět na úvodZpět na úvodZpět na úvodZpět na úvodZpět na úvodZpět na úvodZpět na úvodZpět na úvodZpět na úvod

Výroční koncert DPS Mládí a DPS Benjamínek 1.6.2017

06.07.2017 / 10:25

Výroční koncert DPS Mládí a DPS Benjamínek 1.6.2017

                V krásném slunečném odpoledni prvního dne měsíce června, kdy všechny děti slaví svůj svátek, se uskutečnil výroční koncert DPS Mládí a DPS Benjamínek. Sborové zpívání má na ZŠ Litovel sídlící už patnáct let na Vítězné ulici více než padesátiletou tradici. Po létech slávy a velkých úspěchů přišla, jak už to tak bývá, i léta hubenější, aby se oba sbory, v Benjamínku zpívají děti od první do páté třídy, v Mládí pak děti druhého stupně, opět vyšvihly mezi ty nejlepší dětské pěvecké sbory ze širokého okolí. Stačilo málo, aby ti mladší zpěváci reprezentovali naši školu na celostátní přehlídce v Uničově (po velkém úspěchu na krajské soutěžní přehlídce DPS). Ti starší slavili obrovský úspěch při květnové návštěvě družebního města Revúce na Slovensku.

                Ale vraťme se k výročnímu koncertu. Zahájili jej jako obyčejně zpěváčci Benjamínku. Představili se směsí umělých i lidových písní určených pro dětské hlásky. Paní učitelka Iveta Navrátilová, která oba sbory řídí a vede, vybrala všechny melodie citlivě a děti svoji radost ze zpívání projevily nejen soustředěným výkonem, ale i výrazem tváře, pohybem těla. Byly za to samozřejmě odměněny dlouhotrvajícím potleskem.

                Poté je na pódiu vystřídal DPS Mládí. Paní učitelka Navrátilová vybrala náročný repertoár – od lidových písní až po anglicky zpívané, a to dokonce ve znakové řeči. A dech se tajil posluchačům v sále při sólových vystoupeních Veroniky Rozmanové, Valerie Pětvalské a Lucie Dočkalové. Závěr samostatného vystoupení DPS Mládí patřil vzpomínce na již výše zmiňovanou návštěvu na východě Slovenska.

                Na úplný závěr zazpívaly oba sbory společně a poslední „Kočka na okně“ pánů Jiřích Šlitra a Suchého s nimi zpíval až do posledního místečka zaplněný koncertní sál Městského klubu v Litovli. Na klavír děti doprovodili pan Jiří Absolon a paní učitelka Iveta Navrátilová, na kytaru pan učitel Petr Obšil.

                Každý rok je výroční koncert výsledkem celoroční usilovné a nelehké práce paní učitelky Ivety Navrátilové. Každý další rok její práce přináší větší a sladší plody. I letošní koncert toho byl důkazem. Svému poslání sbormistryně se věnuje s nadšením a láskou, které přenáší i na děti. Úspěchy pěveckých sborů jsou samozřejmě důležité, ale tím největším přínosem existence sborů na škole je radost dětí ze zpívání, ze společné práce, z toho, že společně něco krásného tvoří. A tak by to mělo být.

Miloslava Flášarová

DSC_0245 DSC_0251 DSC_0257 DSC_0266 DSC_0270 DSC_0274 DSC_0276 DSC_0288 DSC_0294 DSC_0304 DSC_0309 DSC_0315 DSC_0321 DSC_0327 DSC_0332 DSC_0349 DSC_0351 DSC_0353 DSC_0359 DSC_0361
Pokračujte na:
Školní jídelna Sportovní hala Plavecký bazén Školní družina
Škola Online

Pro školy