NOVÝ WEB ZDE


Zpět na úvodZpět na úvodZpět na úvodZpět na úvodZpět na úvodZpět na úvodZpět na úvodZpět na úvodZpět na úvodZpět na úvod

Zahájení školního roku 2019/2020

02.09.2019 / 14:53

 

                Tak nám konečně začal.  Nový školní rok. Pro některé s malou dušičkou v těle, pro některé snad dokonce s nevelkou chutí, ale pro většinu dětí určitě s očekáváním nových věcí a těšením se na staré kamarády i nové objevy a poznatky. Snad je pro některé z nás i to, že život zase po dlouhých dvou měsících volnosti získává řád a pravidla, dobrým důvodem, proč se do školy rádi vracíme.

                Pro 45 prvňáčků a 11 dětí z přípravné třídy bylo 2. září 2019 prvním dnem v opravdové škole. Spolu se svými rodiči a možná i babičkami a dědečky se shromáždili v jídelně školy s dychtivým očekáváním v očích. Hned po přivítání paní ředitelky Mgr. Zuzany Absolonové je však veškerá nervozita opustila. Děti předvedly, že už umí nejen počítat, ale znají i některá písmenka.

                A ukázaly nám všem, že toho umí mnohem víc. Aktivně se zapojily do další hry, aby se mezi tím už na pódiu připravily děti ze školní družiny. Budoucím prvňáčkům ukázaly, jak hezky se pod vedením paní vychovatelky Aleny Píchalové naučily hrát na flétničky. Závěrečná písnička byla společným vystoupením prvňáčků i dětí z družiny a všechny jsme odměnili velikánským potleskem.

                I poslední vystoupení se dětem moc líbilo. Žáci I. stupně naší školy jsou zapojeni do projektu Zdravá záda a k tomu neodmyslitelně patří velké sedací míče, se kterými se však dá dělat spousta jiných věcí, například rytmická cvičení, která s dětmi z 3. A nacvičila paní učitelka Miluše Kinštová. A přestože se s dětmi neviděla celé dva měsíce prázdnin, zvládly svoje vystoupení na jedničku.

                Velký potlesk, který jim po právu náležel, předznamenal konec slavnostního zahájení školního roku u nás ve škole. Slovo si vzala paní zástupkyně Mgr. Hana Vašíčková, aby pomohla s rozdělením  prvňáčků jejich budoucím třídním učitelkám Mgr. Simoně Geprtové a Mgr. Romaně Kosové, přípravnou třídu si odvedla Mgr. Veronika Skácelíková.           

Přejeme nejen našim prvňáčkům, ale všem dětem úspěšný školní rok 2019/20.

Miloslava Flášarová

IMG_0080 IMG_0086 IMG_0088 IMG_0089 IMG_0091 IMG_0095 IMG_0096 IMG_0098 IMG_0105 IMG_0107 IMG_0111 IMG_0112
Pokračujte na:
Školní jídelna Sportovní hala Plavecký bazén Školní družina
Škola Online

Pro školy